Podręcznik zgodności i bezpieczeństwa Beko Wmb 712411 Dlsc to wysoce skuteczny system pralek automatycznych. System ten zapewnia wyższy poziom bezpieczeństwa i zgodności z wytycznymi przy produkcji, transportowaniu, montażu i użytkowaniu pralek automatycznych. System ten obejmuje procedury przeglądów i testów, dzięki którym pralki automatyczne są w pełni sprawdzane i zgodne z wymaganiami. Dzięki zastosowaniu tego systemu możliwe jest zapewnienie bezpiecznego i zgodnego z normami użytkowania pralek automatycznych, a także zapewnienie wysokiej jakości produktu końcowego.
Ostatnia aktualizacja: Podręcznik zgodności i bezpieczeństwa Beko Wmb 712411 Dlsc
Poniżej przedstawiamy Hydrostaty do pralek Beko WMB 712411 DLSC. Aby domowe naprawy były jeszcze prostsze, opracowaliśmy portal Baza Porad , gdzie dzielimy się zdobytą wiedzą na temat sprzętów AGD. Drugim kanałem jest YouTube, gdzie nagraliśmy szereg filmików o sprzętach domowych. Może potrzebujesz inne części albo akcesoria do swojego modelu pralek Beko WMB 712411 DLSC. Sprawdź sam!
Zebrano tutaj Grzałki do pralek Beko WMB 712411 DLSC. Tworzymy poradnik, jak naprawiać i dbać o sprzęty. Baza Porad stale się rozwija. Prócz tego pokazujemy na filmikach na kanale Youtube, jak wymieniać uszkodzone części na nowe. Przewertuj jakie inne części przypisane są do Twojego modelu: pralek Beko WMB 712411 DLSC. Nie przegap!
- BSI Group Polska Sektory gospodarki Żywność i napoje
- Bezpieczeństwo Żywności - Materiały
Zapraszamy do pobrania bezpłatnych materiałów informacyjch dotyczących bezpieczeństwa żywności. Zasoby naszej wirtualnej biblioteki są stale poszerzane i aktualizowane. Materiały są dedykowane zarówno dla tych, którzy w temacie standardów związanych z bezpieczeństwem żywności są dopiero początkujący, jak i dla tych którzy chcą uzupełnić swoją wiedzę.
Od kontroli jakości do kultury jakości i bezpieczeństwa żywności
W dniu 3 marca 2021 r. opublikowano ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) 2021/382 w sprawie higieny środków spożywczych w odniesieniu do zarządzania alergenami pokarmowymi, redystrybucji żywności i kultury bezpieczeństwa żywności. Jedną z głównych zmian jest wprowadzenie w rozdziale XIa wymagań dotyczących kultury bezpieczeństwa żywności. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat wymagań w zakresie kultury bezpieczeństwa oraz zmian prawnych z nią związanych pobierz materiał informacyjny.
BRCGS Global Standards
Niepokoją Cię kwestie bezpieczeństwa, magazynowania i dystrybucji żywności?
Globalne standardy BRCGS mogą w tym pomóc.
BRCGS pomaga w zdobyciu zaufania konsumentów. Definiuje szereg wymagań, które powinna spełnić organizacja, aby zapewnić najwyższą jakość i bezpieczeństwo oferowanych produktów.
BRCGS Mały przewodnik po wielkich zmianach
Pobierz ten praktyczny przewodnik i zapoznaj się z najważniejszymi zmianami i terminologią nowej wersji standardu.
Niniejszy przewodnik pokrótce omawia niektóre z najważniejszych zmian odróżniających Wersję 7 globalnych standardów bezpieczeństwa żywności BRCGS od Wersji 8, jak również zawiera przydatne definicje używanych terminów.
Utrzymanie bezpieczeństwa i trwałości żywności
Z uwagi na wzrost liczby ludności na świecie należy chronić jakość i trwałość zaopatrzenia w żywność. Świat potrzebuje żywności wyprodukowanej w sposób przyjazny dla środowiska i odpowiedzialny pod względem etycznym. Tworzenie organizacji, która przejdzie próbę czasu, obejmuje uwzględnienie skuteczności i trwałości działań, łańcucha dostaw dostarczającego niezbędnych zasobów oraz sposobu ochrony wszystkich informacji wspierających ich ciągłość, a także sposobu ich zarządzania.
Nasz wachlarz zintegrowanych usług może zostać dostosowany do konkretnych potrzeb oraz może pomóc rozwiązać kluczowe kwestie dotyczące bezpieczeństwa, jakości oraz trwałości oferowanych produktów.
FOOD FRAUD - Zafałszowania żywności
To, czego nie wiesz, może zaszkodzić Tobie, Twoim klientom i Twojej marce.
Zafałszowania w branży spożywczej występują od zawsze, jednak w przeszłości oznaczały w dużym stopniu sporadyczne zagrożenie wobec małej ilości wysokiej wartości produktów spożywczych. Teraz, gdy dochodzenia i postępowania karne związane z oszustwami w branży spożywczej prowadzone przez organy międzyagencyjne i międzynarodowe są coraz szerzej omawiane w mediach, obawy konsumentów rosną.
ISO 22000:2018 Przewodnik po zmianach
Norma ISO 22000:2018, wykorzystywana przez organizacje z całego łańcucha produkcji i dostaw żywności w celu zapewnienia bezpieczeństwa produktów dla konsumentów, jest doskonałą platformą ułatwiającą wdrożenie Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (FSMS).
Sposoby produkcji, transportu, przetwarzania, a nawet spożywania żywności zmieniły się istotnie od opublikowania pierwotnej wersji tej normy ponad dekadę temu. Najnowsze opracowanie normy uwzględnia te zmiany i służy ułatwieniu organizacjom ograniczania zagrożeń związanych z żywnością.
Allergens - Alergeny w produktach spożywczych
Kwestie zatajonych informacji na temat obecności niespodziewanych alergenów w żywności cały czas stanowią przyczynę wycofywania produktów z rynków i są tematem wielu nagłówków. Wpływ niezadeklarowanych alergenów w produktach może znacznie pogorszyć wizerunek marki, ale przede wszystkim może zniszczyć zdrowie konsumentów.
Antibiotics - Stosowanie antybiotyków w żywności
Przewiduje się, że bakterie odporne na antybiotyki mogą być przyczyną śmierci 10 mln osób do roku 2050.
Nie pozostanie to bez wpływu niezależnie od kraju produkcji, ponieważ bakterie te stają się odporne na działanie antybiotyków.
Jedną z przyczyn tej sytuacji jest niewystarczające lub nadmierne zastosowanie antybiotyków, przy jednoczesnym coraz większym codziennym użyciu produktów antybakteryjnych.
Kolejną przyczyną jest stosowanie antybiotyków o przedłużonm działaniu w hodowli zwierząt. Powyższe czynnki w sposób nieukiniony doprowadziły do powstania amtybiotykoodpornych bakterii.
Country of origin labelling - Oznaczenie kraju pochodzenia
As food supply chains become more and more complex, rules of origin are needed to attribute one country of origin to each product. They can help define where a product was made and are important for implementing other trade policy measures, including trade preferences, quotas, anti-dumping measures and countervailing duties.
But, will this actually help consumers answer the question ‘where does my food come from? ’
Nasz najnowszy Newsletter BSI